Menu

Saas Grund

Top skioord in Zwitserland: de "Parel van de Alpen"

Bekijk alle reizen naar Saas Grund
Ontdek de gevarieerde pistes in het skigebied van het Saastal met Saas Grund en Saas Fee als bekendste skidorpen. Sneeuwzekere pistes voor elk niveau. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Saas Grund
6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee
  • Geniet van 4 volle skidagen
  • Begeleiding van ervaren reisleider
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Skilift en skibus bij hotel
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
Halfpension
299
Bekijk

Saas Grund

De kreet ‘de Parel van de Alpen’ lokt toeristen vanuit de hele wereld naar het Walliser bergdorp Saas-Fee. Het skigebied van Saas Fee wordt omringd door zo'n tien bergen met toppen boven de 4000 meter, waaronder de 4545 meter hoge Dom; de hoogste berg van Zwitserland. Door de hoge ligging en aanwezigheid van de Saas-gletsjer bent u in het Saastal verzekerd van 100% sneeuwzekerheid. En mochten de sneeuwcondities een keer minder zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig. Hierdoor kunt u hier genieten van de wintersport van begin november tot eind april.

De keuze aan pistes in het Saastal lijkt haast oneindig. De toerskiër, buckel-fanaat, snowboarder, beginnende en meer geoefende skiërs kunnen zich hier naar hartenlust uitleven. Dat geldt ook voor het skigebied van het gezellige Saas Grund, dat zich uitstrekt tot 3200 meter. Ook hier vindt u mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Het zuidelijker gelegen Saas Almagell is vooral een familievriendelijk dorp met korte afdalingen voor beginners.

Voor de snowboarders is het leuk om te weten dat in Saas Fee veel van de world leading snowboarders trainen en wonen. Gaat u die kant uit, dan is het niet ondenkbaar dat u ergens op de piste of bij het grote funpark met halfpipe professionele snowboarders tegenkomt.


Bij zowel Saas Fee als Saas Grund eindigen de pistes in het dorp. Een prettige bijkomstigheid! Vanuit het centrum van Saas Grund gaat de kabelbaan naar Keruzboden en Hohsaas. Bij het station Kreuzboden vindt u diverse blauwe en rode pistes. Vanaf het hoger gelegen station Hohsaas lopen meer uitdagende pistes. Van daaruit heeft u ook een schitterend uitzicht op de vele vierduizenders van het Saastal!Vanuit Saas Grund gaat er een gratis skibus naar Saas Fee. Daar kunt u met de Metro Alpin richting de gletsjer. De meeste pistes van Saas Fee liggen boven de boomgrens en zijn over het algemeen vrij breed. De afdelingen op de Fee-gletsjer zijn doorgaans meer voor de geoefende wintersporter. De pistes zijn vrij steil met slechts af en toe vlakkere delen.

Ook de middelzware pistes rondom het station Morenia vereisen enige ski-ervaring, evenals de pistes vanaf Längfluh via Spielboden terug naar Saas Fee. Deze route loopt langs de gletsjer en gaat door een prachtig en rotsachtig gebied. De lager gelegen pistes lopen meer door de bossen en leiden u als vanzelf terug naar Saas Fee.

Skigebied van superlatieven
Het skigebied van Saas Grund en Saas Fee staat in Zwitserland bekend als één van de top-wintersportgebieden. Niet alleen vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid, maar ook vanwege de diverse superlatieven. Zo vindt u hier onder meer de hoogste metro van Europa, het hoogste draairestaurant van Europa en - last but not least –de grootste ijsgrot van Europa. Wilt u derhalve een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken rondom Saas Grund en Saas Fee!

Wist u dat…
Saas-Fee in 2002 als eerste wintersportplaats de Wintersportdiamant voor de meest duurzame skibestemming in de Alpen heeft ontvangen? Deze prijs was een initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging voor landen die zich in willen zetten voor duurzaam toeristisch ondernemen. In de jaren daarna is Saas Fee zich blijven ontwikkelen op het gebied van duurzame wintersport en tot op de dag van vandaag heeft het skigebied oog voor zowel de economische als ecologische belangen.