Menu
Ga voor de wintersport naar Oostenrijk en ontdek het grootste skigebied van Oostenrijk: Skicircus Saalbach Hinterglamm Leogang Fieberbrunn met 270 km piste, sneeuwzeker en pistes voor elk niveau wintersporter. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Fieberbrunn
6 dagen busreis Wintersport Fieberbrunn - Kitzbuhler Alpen
  • Ga skiën in het grootste skigebied van Oostenrijk: 270 km en sneeuwzeker!
  • Verblijf in uniek Schlosshotel Rosenegg met historische charme
  • Gratis skibus naar de liften van Skicircus Saalbach-Hinterglemm, Leogang & Fieberbrunn
  • Compleet verzorgd inclusief reisleiding
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
Halfpension
429
Bekijk

Fieberbrunn

Fieberbrunn is gelegen in het Pillerseetal. Het dorp wordt omgeven door het prachtige decor van de Kitzbüheler Alpen. Sinds de verbinding van het skigebied van Fieberbrunn met de pistes van Saalbach-Hinterglemm is het dorp enorm populair geworden. Desondanks kunt u er nog altijd genieten van een vrij authentieke sfeer. Het gebied is sneeuwzeker, mede door de aanwezigheid van maar liefst 400 sneeuwkanonnen. In totaal kunt u er genieten van 270 km wintersportplezier op de pistes van de skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

De pistes direct rondom Fieberbrunn zijn geschikt voor zowel skiërs als snowboarders. Het skigebied van Fieberbrunn telt circa 40 km aan pistes. Beginners kunnen prima terecht op de brede, blauwe pistes en voor de meer gevorderde skiërs zijn er tal van rode en zwarte afdalingen. Snowboarders kunnen zich uitleven bij het funpark en bij uitdagende jumps en hindernissen nabij Talstation Streuboeben. Ook voor freeriders zijn er diverse afdalingen.

Een hypermoderne lift zorgt ervoor dat u vanuit Fieberbrunn door kunt steken naar het skigebied van Saalbach-Hinterglemm. Beginners vinden op de zonnige zuidhellingen prachtige brede pistes, waaronder de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel. Voor de meer geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen van de Zwölferkogel (1984 m) en de Schattberg Ost (2020 m) onder meer een uitdaging. Net als in Fieberbrunn vindt u hier ook voldoende mogelijkheden voor de snowboarders met onder meer een 12 km lange snowboardpiste met eigen liften en uitdagende halfpipes.


Skicircus Challenge
Door de verbinding van Fieberbrunn met Saalbach-Hinterglemm en Leogang is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk ontstaan. In het skigebied is ook de langste skitour van Oostenrijk: Skicircus Challenge. Deze tour gaat door het complete skigebied en staat garant voor 6 à 7 uur skiplezier. De Skicircus Challenge is uitsluitend voor gevorderde wintersporters. Met 60% blauwe pistes, 34% rode pistes en 6% zwarte pistes is de moeilijkheidsgraad niet direct het probleem, maar minder ervaren skiërs zullen snel in tijdnood komen om de totale tocht op 1 dag te volbrengen. De tour is zo’n 68 km en maakt gebruik van 32 liften. Een goede conditie is vereist.

Ontdek skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en geniet deze winter van een heerlijke wintersportvakantie in de Kitzbüheler Alpen in Tirol!

Skicircus Saalbach-Hinterglemm, Leogang & Fieberbrunn
Aantal km piste: 270 km
Blauw: 140 km
Rood: 112 km
Zwart: 18 km