Menu
Kies voor een wintersportvakantie in Oostenrijk en ga mee naar één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk: Europa Sportregion. Het skigebied is 100% sneeuwzeker en bestaat uit de skigebieden van Zell am See en Kaprun. Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Zell am See-Kaprun
6 dagen busreis Wintersport Brück - Zell am See-Kaprun
  • 4 complete skidagen
  • Incl. reisleiding
  • Skigebied met 130 km piste
  • Sneeuwzeker
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
Halfpension
359
Bekijk

Zell am See-Kaprun

Kies voor een heerlijke wintersportvakantie in Oostenrijk en ga mee naar één van de bekendste skigebieden van Oostenrijk: Europa Sportregion. Het skigebied van Europa Sportregion bestaat uit de twee deelgebieden Zell am See en Kaprun. Beiden staan bekend als echte top wintersportbestemmingen! U vindt er zo’n 140 km aan perfect geprepareerde pistes, verdeeld over 81 afdalingen die ontsloten worden door 46 liften. Zowel skiërs als snowboarders zullen zich hier uitstekend vermaken. De variatie qua pistes is groot en voor de snowboarders zijn er diverse snowparken. Het skigebied van Europa Sportregion staat ook bekend om haar sneeuwzekerheid. Vanwege de aanwezigheid van de 3200 meter hoge Kitzsteinhorn gletsjer is sneeuw namelijk voor 100% gegarandeerd!

Wanneer u een skipas heeft voor Europa Sportregion kunt u met één skipas alle 140 km pistes ontdekken van de skigebieden van Zell am See en Kaprun.

Zell am See: Schmittenhöhe
In Zell am See kunt u genieten van de fraaie afdalingen door de bossen. Het skigebied biedt afdalingen voor alle niveaus en het uitzicht vanaf de piste op de Zellersee is werkelijk prachtig! De mooiste afdaling is volgens kenners piste nummer 1, die vanaf de top van de Schmittenhöhe naar het dal gaat. De piste overbrugt zo’n 1200 meter hoogte en biedt schitterende vergezichten. Ook piste nummer 14 is populair. Deze loopt door het bos en eindigt bij het dalstation van de Trassxpress.

Kaprun: Maiskogel & Kitzsteinhorn
Vanuit Zell am See kunt u eenvoudig met de skibus naar Kaprun. Beide skigebieden van Europa Sportregion zijn niet middels liften met elkaar verbonden. Vanuit Kaprun gaan er 2 liften omhoog, richting de Maiskogel en de Kitzsteinhorn gletsjer. De Kitzsteinhorn is 100% sneeuwzeker. Hier vindt u circa 40 km goed geprepareerde afdalingen. Voor ervaren skiërs is de Black Mamba zeker een aanrader; met een percentage van zo’n 63% is dit de steilste afdaling van het skigebied. De Maiskogel (20 km piste) staat bekend als “de berg voor families”. De pistes rondom dit deel van het skigebied zijn vooral geschikt voor de minder ervaren wintersporters.


Gezellige après-ski
Zowel Zell am See als Kaprun staan bekend om de goede après-ski, die al op gang komt als de liften nog moeten sluiten en vaak tot laat doorgaat. Naast de sneeuwzekerheid en fraaie pistes voor elk niveau, is de gezellige après-ski zeker ook één van de redenen waarom zoveel Nederlanders kiezen voor een wintersportvakantie in Europa Sportregion. Gaat u dit jaar ook mee?

Wandelen & langlaufen
De omgeving van Zell am See en Kaprun is overigens niet alleen geliefd bij de echte wintersportliefhebbers. Ook wandel- en langlaufliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de omgeving vindt u zo’n 40 km aan gemarkeerde wandelroutes. De wandelpaden over de Schmittenhöhe brengen u tot een hoogte van 2000 meter en garanderen u een prachtig uitzicht. En met 200 km aan geprepareerde loipen is Europa Sportregion ook voor de langlaufers een waar paradijs!

Zell am See
Hoogte: 757-1949 m
Piste: ca. 77 km - 30 km blauw, 28 km rood en 19 km zwart
Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe
Langlaufen:ca. 38 km langlaufloipen

Europa Sportregion
Hoogte: 760-3029 m
Piste: ca 130 km - 56 km blauw, 49 km rood, 25 km zwart
Skiliften: 55 totaal - 31 sleepliften, 13 stoeltjesliften, 5 cabineliften en 6 gondels
Snowboarden: 1 snowpark, 2 halfpipes
Langlaufen: ca. 200 km langlaufloipen