Menu

Service

Busreis wintersport

Bij elke reis kunt u bij de reisinformatie zien wat is inbegrepen bij de reis. Al onze wintersport busreizen worden uitgevoerd met Royal Class touringcars. De Royal Class toeslag is inclusief bij de prijs die u in de prijstabel ziet staan. Datzelfde geldt voor de Duitse Autobahnbelasting. Overige zaken die zijn inbegrepen bij de prijs kunt u per reis nakijken. 
Alle busreizen naar de wintersport worden uitgevoerd met Royal Class touringcars. De stoelen bij de Royal Class bussen hebben een afstand van 94,5 cm tussen elkaar. Dat is wel zo prettig voor de overnachting in de bus. De toeslag voor de Royal Class in standaard inbegrepen bij de reis (tenzij expliciet anders staat vermeld). 
Uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangt u uw reisbescheiden met daarop de exacte opstaptijd. De opstaptijd hangt af van uw bestemming. Onze bussen rijden 's nachts naar de bestemming. In verband hiermee is de opstap meestal in de loop van de middag. 
Bij de meeste busreizen kunt u kiezen uit verschillende op- en afstapplaatsen. Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we doorgaans naar een centraal verzamelpunt. Vanaf het verzamelpunt vertrekt u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming. Niet al onze busreizen gaan via het verzamelpunt. Bij boeking krijt u een overzicht van de op- en afstapplaatsen die voor uw reis beschikbaar zijn. Bij de reisomschrijving staat ook vermeld welk opstapschema voor de betreffende reis geldt. Voor meer informatie over de opstapschema's, klik hier.
Onze bussen rijden 's nachts terug naar Nederland. U vertrekt aan het eind van de middag/begin van de avond vanaf de bestemming. De exacte vertrektijd vanaf de bestemming is afhankelijk van de afstand en de rijtijden waar de chauffeur(s) rekening mee moeten houden. Afhankelijk van het verkeer onderweg komen de meeste bussen in de vroege ochtend weer in Nederland aan, waarna u teruggebracht wordt naar uw afstapplaats. 
U dient uiterlijk 10 minuten voor de opgegeven vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. Mocht u te laat zijn en hierdoor de bus missen, belt u dan direct het noodnummer dat u bij uw tickets ontvangt. Via dit nummer is 24/7 iemand van onze organisatie bereikbaar. Hij/zij zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk op weg te helpen. Wij kunnen als organisatie geen verantwoording nemen voor eventuele extra kosten die u in dit geval moet maken om alsnog deel te nemen aan de reis.
Wij hanteren in principe vaste zitplaatsen in de bus. Mocht u speciale wensen hebben ten aanzien van uw zitplaats in de bus dan kunt u dit bij boeking aangeven. Wij zullen proberen om zoveel mogelijk rekening met uw wensen te houden. Helaas kunnen wij dit niet op voorhand garanderen. Indien een vaste zitplaats in de bus voor u essentieel is, dan dient u hiervoor een essentie te boeken. Aan een essentie zijn standaard kosten verbonden: € 27,50. Een essentie busplaats is alleen mogelijk indien medisch noodzakelijk. U dient hiervoor ook een doktersverklaring te overleggen.
In de touringcars is het niet toegestaan om te roken. Tijdens de diverse tussenstops heeft u de mogelijkheid om te roken. Houdt u er rekening mee dat de nachtpendels gedurende de nacht in principe in één keer doorrijden.
Bij busreizen is het niet mogelijk uw huisdier mee te nemen.