Menu

Service

Boeken

Reserveren is mogelijk via www.euronoord.nl en telefonisch via 0172-46 88 80.
Wanneer een reis op aanvraag is, staat dit duidelijk in de prijskolom vermeld. Dit betekent dat wij na boeking van de reis moeten overleggen met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder of er voldoende beschikbaarheid is. Het afhandelen van de aanvraag kan enkele dagen duren. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Wanneer de aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren en wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht zoals vermeld in de ANVR-annuleringsvoorwaarden (art. 9).

Euronoord kan de aanvraag uitsluitend annuleren wanneer één of meerdere wezenlijke aspecten van de boeking niet gehonoreerd kunnen worden. Als organisatie zullen wij altijd proberen u in dit geval een alternatief aan te bieden. U bent vrij om dit alternatief te accepteren, dan wel af te wijzen. Wanneer u met het alternatief akkoord gaat, komt een nieuwe boeking tot stand, waarop vanzelfsprekend opnieuw de algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Tijdens het maken van een boeking kunt u bij de prijsberekening exact zien wat de kosten van de reis zijn, uitgesplitst per onderdeel. Naast de basis reissom zijn er bij bepaalde reizen optionals die u kunt bijboeken. Deze komt u tijdens het maken van de boeking vanzelf tegen. Naast de reissom die vermeld staat bij de specificaties en eventueel bijgeboekte optionals en/of verzekeringen zijn er geen verborgen toeslagen. U betaald €15 euro reserveringskosten per boeking en (per 9 personen) een bijdrage van € 2,50 voor het calamiteitenfonds. 
Bij boeking vragen wij u om uw naam conform paspoort. Alleen de eerste naam conform paspoort hoeft u in te vullen. Stel: uw roepnaam is Anna en uw volledige voornaam in paspoort is Annabel Maria, dan vult u Annabel in op ons boekingsformulier.
Bij het maken van een boeking zijn altijd de namen conform paspoort van belang. Voor vrouwen is het van belang om de meisjesnaam in te vullen zoals die in uw paspoort vermeld staat. Stel: u heet Mevr. M. Janssen-de Vries, dan vult u "de Vries" in op het boekingsformulier.
Op alle afgesloten en nog af te sluiten overeenkomsten zijn de ANVR-voorwaarden van toepassing, alsmede de aanvullende voorwaarden van Euronoord. Meer informatie over de Algemene Voorwaarden kunt u HIER nalezen.
Wij vragen u om de gegevens van thuisblijvers, zodat wij in geval van nood contact met die persoon kunnen opnemen. Dit is alleen in het onwaarschijnlijke geval dat er iets met u gebeurt tijdens de reis. Dan is het prettig om te weten wie wij kunnen informeren. Wij vragen u om de persoon waarvan u de gegevens invult bij de thuisblijvers hiervan op de hoogte te stellen. 

Woont u in België, Duitsland of Luxemburg, dan kunt u gewoon online reserveren. Voor betalingen vanuit het buitenland kunt u gebruik maken van de volgende gegevens: IBAN: NL 90 RABO 0323318835 t.n.v. Euronoord.

Voor klanten vanuit het buitenland is ons 0172-nummer altijd te bereiken. Houdt u rekening met het landnummer (0031). Belt u vanuit het buitenland, dan belt u derhalve met 0031-172 - 46 88 80.  Mocht u echter geen telefonisch contact krijgen met één van onze reisinformatrices, laat u dan een "Bel mij terug" verzoek achter op onze website. U wordt dan teruggebeld.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan een reis reserveren. Degene die de reis boekt is hoofdelijk aansprakelijk voor alle reizigers die hij/zij aanmeldt. Indien u een boeking wil maken voor minderjarige reizigers, neemt u dan vooraf telefonisch contact op met 0172 - 46 88 80. Bij minderjarige reizigers moet worden aangetoond dat ouders/voogd toestemming hebben verleend. Na boeking van een reis voor uitsluitend minderjarige reizigers wordt door ons een ouderverklaring toegestuurd die binnen 3 weken na ontvangst ondertekend retour gestuurd moet worden. Alleen boekingen met een geldige ouderverklaring zijn geldig. Indien wij na 3 weken geen getekende ouderverklaring ontvangen hebben, zal de reis worden geannuleerd. Eventuele kosten zullen worden verhaald.
Conform de voorwaarden van de ANVR heeft de hoofdboeker het recht om binnen 24 uur na de totstandkoming van de reisovereenkomst deze zonder opgaaf van redenen kosteloos te annuleren, tenzij specifiek bij de reis en in de bevestiging vermeld staat dat afwijkende annuleringsvoorwaarden van kracht zijn. In dat geval komt direct een definitieve boeking tot stand. U heeft geen herroepingsrecht wanneer u een pakketreis boekt binnen 8 weken voor vertrek. 

Bent u geïnteresseerd in een bepaalde reis, maar wilt u nog even bedenktijd voordat u de reis definitief boekt? Dan kunt u vrijblijvend een optie nemen. Het in optie nemen van een reis is alleen mogelijk voor busreizen en een optie is slechts geldig voor een beperkt aantal dagen. Hoeveel dagen, dat wordt door Euronoord in overleg vastgesteld. De einddatum van de optieboeking staat vermeld op de bevestiging die wij u toe zullen sturen. In principe kunt u een optie boeking maken tot 4 weken voor vertrek.

Wij raden u aan altijd goede reis-, bagage-, ongevallen- en annuleringsverzekering af te sluiten. Gaat u naar de wintersport, houdt u dan rekening met een extra wintersportdekking. Bij boeking kunt u aangeven welke verzekeringen u wil afsluiten voor de deelnemer(s) aan de reis. Voor meer informatie over verzekeringen verwijzen wij u graag naar het desbetreffende blok onder onze reisinformatie.
U kunt bij uw boeking speciale wensen kenbaar maken. In overleg zal gekeken worden of het mogelijk is om hieraan te kunnen voldoen. Of dat lukt is vaak van meerdere factoren afhankelijk. Uw speciale wensen worden geregistreerd als preferentie (voorkeur). Een preferentie kan nooit gegarandeerd worden. Indien uw wens dusdanig belangrijk is dat de reis alleen door kan gaan als aan de wens voldaan wordt dient u een essentie bij te boeken. De kosten van een essentie zijn €27,50 per stuk. U kunt uw wensen bij de opmerkingen tijdens tap 6 van het boekingsformulier invullen.
Gaat u samen met anderen op reis, dan raden wij u aan om één boeking te maken. U kunt bij boeking aangeven dat u graag kamers naast elkaar wil reserveren. Op basis van de voorkeur die u bij de boeking heeft aangegeven nemen wij contact op met de accommodatie om de mogelijkheden te bespreken. Wij geven uw wensen als preferentie door. Dit betekent dat wij de optie voor kamers naast elkaar niet kunnen garanderen. Bij boeking betaalt u een kleine toeslag voor de optie "kamers naast elkaar". Indien wij uw wens niet kunnen honoreren, ontvangt u de reeds betaalde toeslag voor de optie retour.   

De reserveringskosten voor telefonische boekingen bedragen € 20,-. Bij boeken via internet wordt € 15,- voor de reserveringskosten berekend. 

Wanneer u online reserveert, ontvangt u alle gegevens met betrekking tot de boeking binnen 1 werkdag via de mail. Voor telefonische boekingen houden wij maximaal 4 dagen aan. De factuur wordt dan per post verzonden, tenzij u bij boeking een e-mail adres heeft opgegeven waar wij de bevestiging en factuur naartoe mogen sturen. 
U ontvangt de reisbescheiden circa 10 dagen voor vertrek. Mocht u 5 dagen voor vertrek nog geen tickets ontvangen hebben, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via 0172 - 46 88 80. 

Wanneer u uw reis online heeft geboekt, dan ontvangt u de reisbescheiden op het e-mailadres dat u bij boeking heeft opgegeven. Wanneer u telefonisch bij ons heeft geboekt, sturen wij u de reisbescheiden per post toe (tenzij u uitdrukkelijk bij boeking heeft opgegeven de reisbescheiden via de mail te willen ontvangen).