Menu

Service

Reserveren

De persoon op wiens naam de boeking staat is hoofdelijk aansprakelijk, inclusief voor alle andere deelnemers aan de reis die hij/zij heeft aangemeld.
Wanneer u een reis wil boeken, klikt u op de knop "Prijzen & boeken". In de prijskolom kunt u zien welke data beschikbaar zijn voor het door u opgegeven aantal personen. Is de  getoonde prijs blauw, dan is de reis en accommodatie beschikbaar. Is deze grijs, dan is de reis op aanvraag en is de prijs groen, dan kunt u vertrouwen op een gegarandeerd vertrek. 

Wanneer u een datum en prijs selecteert, kunt u vervolgens zien welke kamertypen u voor de reis kunt boeken. Het kan zijn dat voor bepaalde kamertypen een toeslag geldt. Deze toeslag staat dan duidelijk bij het kamertype vermeld. Indien er geen toeslag van toepassing is, dan ziet u een blok "Inclusief" bij het kamertype staan. 
Soms is een reis alleen op aanvraag te boeken. Wanneer een reis op aanvraag is, staat dit duidelijk in de prijskolom vermeld. Na boeking van de reis gaan wij in overleg met de accommodatieverschaffer en/of vervoerder. Het afhandelen van de aanvraag kan enkele dagen duren. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte. Wanneer de aanvraag akkoord komt, bent u verplicht het aanbod te accepteren en wanneer u na boeking de aanvraag wil annuleren, zijn de annuleringsvoorwaarden van kracht zoals vermeld in de ANVR-annuleringsvoorwaarden (art. 9).

Euronoord kan de aanvraag uitsluitend annuleren wanneer één of meerdere wezenlijke aspecten van de boeking niet gehonoreerd kunnen worden. Als organisatie zullen wij altijd proberen u in dit geval een alternatief aan te bieden. U bent vrij om dit alternatief te accepteren, dan wel af te wijzen. Wanneer u met het alternatief akkoord gaat, komt een nieuwe boeking tot stand, waarop vanzelfsprekend opnieuw de algemene voorwaarden van toepassing zijn.

Een reservering komt tot stand wanneer u het aanbod accepteert door het plaatsen van de boeking. Het aanbod van de reisorganisator is in eerste instantie vrijblijvend en kan binnen 24 uur herroepen worden conform artikel 4.4 van de ANVR-voorwaarden.Herroeping van het aanbod is mogelijk binnen deze termijnen zonder opgaaf van reden. Wanneer de reis niet herroepen wordt, is de boeking te allen tijde definitief en valt deze onder de voorwaarden zoals gesteld bij boeking. Het herroepingsrecht geldt niet wanneer u een pakketreis boekt binnen 8 weken voor vertrek.

Wilt u een bepaalde reis graag boeken, maar vindt u het prettig om nog even bedenktijd te hebben? Dan kunt u vrijblijvend een optie boeken. Deze optie is geldig voor een beperkt aantal dagen en wordt in goed overleg met u vastgesteld. Na het plaatsen van de optie ontvangt u van ons een bevestiging. Hierin staat de einddatum van de optieboeking vermeld. Het boeken van een optie is mogelijk tot 4 weken voor vertrek.
Wij vragen u bij boeking om een aanbetaling van 15% van de reissom (met een minimum van € 50,- per persoon). Tevens dient u de premie van uw eventuele annuleringsverzekering direct te betalen, alsmede de reserveringskosten. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet u de rest van de reissom zijn voldaan. Boekt u voor een reis met vertrek binnen 6 weken, dan moet het volledige factuurbedrag direct worden betaald. U kunt ons eventueel telefonisch eenmalig machtigen om de reissom van uw rekening af te schrijven. U kunt ook via IDEAL betalen. Bij boeking via internet kunt u direct aan het eind van de boeking kiezen om alleen de aanbetaling te voldoen via IDEAL of direct de volledige reissom te voldoen.

Het rekeningnummer voor de betaling is IBAN: NL 90 RABO 0323318835 t.n.v. Euronoord.
Om uw vakantie naar wens te laten verlopen en alle afspraken goed te bevestigen, hebben wij veelvuldig contact met onze leveranciers in binnen- en buitenland. Om de kosten die hierdoor gemaakt worden te compenseren, vragen wij bij boeking van een reis om reserveringskosten. Deze kosten bedragen bij telefonische boekingen €20,- en bij online boekingen €15,-.
Conform de voorwaarden van de ANVR, worden de reizen op onze website weergegeven in hele dagen, ook wanneer de dag van vertrek en dag van aankomst slechts kort zijn. De reisduur van een reis wordt bepaald door het aantal reisdagen te tellen vanaf de dag van vertrek t/m de dag van aankomst, ongeacht de tijd van aankomst/vertrek.
Wellicht heeft u speciale wensen met betrekking tot de door u te boeken reis. U kunt deze speciale wensen altijd aan ons doorgeven. Indien mogelijk zal bekeken worden of wij aan uw wensen tegemoet kunnen komen. Of dat lukt, is vaak afhankelijk van meerdere factoren. In eerste instantie worden uw wensen daarom genoteerd als een preferentie (voorkeur). Een preferentie kan nooit gegarandeerd worden! Indien uw wensen zo belangrijk zijn, dat de reisovereenkomst alleen kan worden afgesloten als aan uw wens(en) tegemoet gekomen wordt, dan dient u een essentie te boeken. Elke essentie kost € 27,-. Houdt u er rekening mee dat een essentie niet voor elke wens geboekt kan worden en dat een essentie busplaats alleen mogelijk is indien medisch noodzakelijk. Indien u een essentie busplaats wil boeken, dient u dit overigens direct bij de reservering door te geven.
Wij adviseren u om bij boeking altijd de namen van alle deelnemers door te geven conform paspoort. Euronoord is niet aansprakelijk voor eventuele extra kosten die voortvloeien uit het wijzigen van de tenaamstelling indien bij de uitvoering van reisonderdelen problemen ontstaan als gevolg van de tenaamstelling in paspoort/ID-kaart.
Heeft u een dieet en wilt u dat het hotel rekening houdt met dit dieet, geeft u uw dieetwensen dan bij boeking aan ons door. U kunt de gegevens vermelden bij de bijzonderheden. Naar aanleiding van uw gegevens nemen wij contact op met de accommodatie. Wij zullen u voor vertrek van de reis laten weten of de accommodatie uw wensen kan honoreren. Helaas kunnen wij nooit 100% garanderen dat de accommodatieverschaffer aan uw wensen tegemoet zal komen. Dit is mede afhankelijk van de aard van uw dieetwensen. Voor meer informatie, zie ook "Preferentie en Essentie".
Indien u in een rolstoel zit, gehandicapt bent of andere hulpmiddelen heeft waardoor het van essentieel belang is dat wij bij de uitvoering van de reis rekening houden met uw rolstoel/handicap, dient u een essentie bij boeking op te geven. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de gegevens onder het kopje "Preferentie en Essentie". Houdt u er rekening mee, dat een rolstoel altijd inklapbaar moet zijn en dat de wintersportreizen in principe niet geschikt zijn voor mensen in een rolstoel.