Menu
Ontdek het skigebied van Val Gardena (175 km piste), onderdeel van Dolomiti Superski (1200 km piste). Vanuit Wolkenstein/Selva di Gardena heeft u direct toegang tot de Sella Ronda, een beroemde skitocht voor elk niveau! Lees meer
  • Reisaanbod
  • Lees meer over Wolkenstein-Selva Gardena
6 dagen busreis Wintersport Wolkenstein-Val Gardena - Olympia
  • 4 volle skidagen
  • Hotel vlakbij de lift
  • Inclusief ontbijt en diner
  • Ruim 1200 km piste!
Vanaf
Prijs op basis van:
2 personen
6 dagen
Halfpension
459
Bekijk

Wolkenstein-Selva Gardena

Val Gardena in Süd-Tirol (Italië) is een groot en afwisselend skigebied in de Dolomieten met ontzettend veel mogelijkheden voor iedere wintersporter! U vindt er 175 km pistes, geschikt voor elk niveau.

Sella Ronda
De bekendste pistes zijn gelegen rondom de Sella Ronda, een befaamde skitocht die door veel wintersporters als één van de mooiste van de Dolomieten wordt gezien! De tocht gaat door vier van de tien skigebieden van Dolomiti Superski, het skigebied waar Val Gardena ook toe behoort. De tocht gaat langs de loodrecht oprijzende wanden van het Sella Massieef en verbindt Val Gardena onder meer met Val di Fassa, Alta Badia en Arabba-Marmolada.

U kunt de tocht zowel met de klok mee als tegen de klok in maken. Met de klok mee is de tocht iets sportiever dan tegen de klok in, maar de pistes worden nooit heel moeilijk en daarmee is de Sella Ronda geschikt voor elk niveau skiër of snowboarder. Afhankelijk van uw niveau duurt de tocht rondom de Sella Ronda circa 5-6 uur. Echt een aanrader, want de Sella Ronda is een tocht om niet snel te vergeten!

Wolkenstein (Selva di Gardena)
U verblijft in Wolkenstein (Selva di Gardena), het hoogstgelegen dorp van Val Gardena. Vanuit Wolkenstein heeft u uitstekende mogelijkheden om de Sella Ronda te starten. De pistes vanuit Wolkenstein bieden direct toegang tot de Sella Ronda.

Wolkenstein ligt op 1563 meter en is een typisch toeristenoord met diverse restaurants, bars en cafés. Van echt uitbundige après-ski is echter geen sprake. De meeste mensen komen naar Wolkenstein voor de uitstekende skimogelijkheden en de prachtige natuur van de Dolomieten. Rust en sportiviteit staan hier centraal.


Houdt u van langlaufen? Ook dan bent u in Wolkenstein aan het juiste adres. In het Langental, een onbewoond zijdal bij Wolkenstein, vindt u namelijk tal van wandel- en langlaufmogelijkheden!

Dolomiti Superski
Zoals vermeld maakt Val Gardena deel uit van het enorme skigebied van Dolomiti Superski. Wie een skipas heeft voor Dolomiti Superski heeft toegang tot maar liefst 1200 km piste! De pistes zijn verdeeld over 10 skiregio’s, die desgewenst ook ieder een eigen skipas hebben. Het mag duidelijk zijn dat Dolomiti Superski met 1200 km piste volop uitdagingen biedt, zelfs voor de meest ervaren wintersporter. Dat geldt ook voor de langlaufers, die in de totale regio van Dolomiti Superski maar liefst 1000 km aan loipen vinden. Naast de loipen in het Langental zijn onder meer de 12 km lange loipe van het schitterende Rautal naar Pederti en de loipes van het Gsieser- en Antholzertal een echte aanrader.

Algemene gegevens Val Gardena
Aantal km piste: 175 km
Blauw: 52 km
Rood: 105 km
Zwart: 18 km

Algemene gegevens Dolomiti Superski
Aantal km piste: 1200 km
Blauw: 445 km
Rood: 580 km
Zwart: 175 km