Menu
Weet u wat u moet doen na een ski-ongeluk
Wintersport is voor veel mensen één van de meest geliefde vakanties per jaar. Helaas gebeuren er ook elk jaar ongelukken op de piste. Zorgt u daarom voor een goede reis- en ongevallenverzekering inclusief wintersportdekking. Maar weet ook wat u moet doen als u onverhoopt te maken krijgt met een ski-ongeluk.
Aanbod wintersport


De kans dat het u overkomt is klein, maar stel dat u te maken krijgt met een ski-ongeluk, dan is het handig om te weten waar u op moet letten en hoe u moet handelen. Dat geldt voor een ski-ongeluk van uzelf of uw reisgenoten, maar ook voor een eventueel andere ski-ongeluk op de piste waar u wellicht getuige van bent. Met de drukte op de piste is een ski-ongeval immers soms zo maar gebeurd.

Niet veel mensen realiseren zich, dat men bij een ski-ongeluk - net als bij een verkeersongeluk - zorgvuldig en alert moet zijn op eventuele bewijzen en het vastleggen van de situatie. Vragen die u zichzelf dient te stellen zijn onder meer: 

 • Is het een eenzijdig ongeluk of is er sprake van een tegenpartij?
 • Als er sprake is van een tegenpartij: wie waren dan allemaal betrokken bij het ongeval?
 • Wat is het verhaal van ieder van de betrokkenen? Belangrijk: zorg dat het verhaal compleet is, leg dit vast en wissel de contactgegevens met alle betrokkenen uit.
 • Zijn er getuigen van het ski-ongeval? Zo ja, willen die ook hun verhaal vastleggen zodat er een compleet beeld van de situatie is?
 • Zijn er foto's van de situatie en het ski-ongeval?
 • Hoe was de piste ten tijde van het ongeval? Denk hierbij aan de kwaliteit van de sneeuw, de drukte, het zicht op de piste, etc.
 • Wat waren de weersomstandigheden?

 • Mocht het nodig zijn dat er politie bij komt, dan kunt u het alarmnummer ter plaatse bellen. Heeft u dit niet bij de hand, dan kunnen de mensen bij de liften u vast en zeker helpen. Hoe nauwkeuriger de gegevens vastgelegd zijn, hoe beter u voorbereid en verzekerd bent als er naderhand vragen komen over een eventuele aansprakelijkheid. 

  Houdt u er rekening mee dat u zich op de piste altijd moet kunnen legitimeren! Dat is één van de 10 pisteregels van de FIS (Fédération Internationale de Ski). Neemt u tijdens het skiën/snowboarden dus altijd een legitimatie mee.

  Bent u of één van uw reisgenoten gewond na een ski-ongeluk en moet u van de piste afgehaald worden, houdt u er dan rekening mee dat de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht lang niet altijd door de zorgverzekeraar voor zijn rekening genomen wordt. Sluit daarom een goede reisverzekering inclusief wintersportdekking af.

  Wij werken voor de verzekeringen samen met Europeesche Verzekeringen. Zij bieden een uitstekende dekking voor de wintersport. Geïnteresseerd? Lees meer en sluit desgewenst direct uw verzekering af.