Menu
Wintersport is verslavend....!
Wie eenmaal naar de wintersport is geweest zal het beamen: wintersport is verslavend…! De verse sneeuw, strakblauwe luchten, fantastische vergezichten, de gezelligheid en het absolute gevoel van vrijheid… Het zijn slechts enkele van de vele redenen om richting de wintersport te gaan. Nog niet overtuigd…? Dan hopen wij dat u na het lezen van onderstaande alsnog denkt: “Laten we dit jaar ook een skivakantie boeken!”.
Alle wintersportreizen


Wintersport is super gezellig
Wintersport is voor veel mensen de ideale vakantie om samen met familie en vrienden te doen. Jong en oud vermaken zich immers in de sneeuw. En doordat iedereen dezelfde passie deelt, speelt leeftijd op de piste bijna geen rol. Kinderen, ouders en grootouders genieten heerlijk met elkaar.

Iedereen is de hele dag lekker actief bezig. Af en toe wordt een tussenstop gemaakt bij één van de gezellige bergrestaurants om te genieten op de uitnodigende terrassen. Het liefst natuurlijk in de zon…!

En aan het eind van de dag wacht in de meeste wintersportoorden de gezellige après-ski. Vooral in Oostenrijk is de après-ski haast legendarisch! Deze begint vaak al voordat de laatste liften gesloten zijn. Na een volle dag in de sneeuw is iedereen moe, maar voldaan en na een paar biertjes zingen de meesten uit volle borst mee met alle bekende nummers die bij de après-ski bars te horen zijn. Wedden dat u ook vrolijk mee doet…?

De hele dag een prachtig uitzicht
Een extra reden om naar de wintersport te gaan is het fantastische uitzicht waar u de hele dag van kunt genieten. Wanneer u ‘s ochtends het hotel uitkomt kunt u gelijk genieten van de prachtige besneeuwde bergen die contrastrijk afsteken tegen de vaak felblauwe lucht.

Eenmaal op de piste heeft u vaak een 360 graden panorama dat adembenemend mooi is. Geniet van de sneeuw die knispert onder uw ski’s, van het uitzicht als u in de lift zit op weg naar de volgende piste en van de vrolijke mensen die aan u voorbij gaan als u heerlijk even uitrust op één van de uitnodigende terrassen.

Uitstekende work-out
Natuurlijk is de wintersport bovenal een sportieve vakantie. Veel mensen willen het uiterste uit hun skipas halen en staan al vroeg op. Vanaf 9 uur zijn in de meeste wintersportgebieden de liften open. De vers geprepareerde pistes zijn dan op z’n best. Klik uw ski’s onder en start uw dag zoals u dat alleen op de wintersport kan… Doordat u de hele dag lekker sportief bezig bent, is wintersport haast topsport. U verbrandt dan ook flink wat calorieën gedurende een dag skiën of snowboarden. Uit onderzoek blijkt dat dit gemiddeld zo’n 400-550 calorieën per dag is. Wat wilt u nog meer: genieten van een prachtige omgeving met een heerlijk work-out. Een win-win situatie!

De zon op uw gezicht & een lekker kleurtje 
Nog een extra “win” situatie voor veel mensen, is de kracht van de zon tijdens de wintersport. Alleen mensen die eerder naar de wintersport zijn geweest weten dat je soms al heerlijk in een t-shirt op het terras kunt zitten. Skihelm af, zonnebril op en genieten….! Natuurlijk is het ook heerlijk om met de zon op uw gezicht van de pistes af te glijden. Zo krijgt u in een paar dagen tijd een lekker kleurtje!TIP: gebruik altijd een goede zonnebrand!
Juist omdat het verkleuren in de sneeuw extra snel gaat, is het belangrijk om continu te blijven smeren. En liefst met een speciale winterzonnebrand. Deze zonnebrand is op oliebasis, waardoor de crème beter bestand is tegen de kou. Normale zonnebrand is vaak op waterbasis en kan bevriezen bij de kou.

Geen stress om uiterlijk
Welke zonnebrand u moet gebruiken is qua uiterlijk wellicht de enige stressfactor. Verder hoeft u zicht tijdens de wintersport vakantie namelijk niet echt druk te maken om uw uiterlijk. Met een skihelm en muts op heeft het immers geen zin om veel tijd aan uw haar te besteden ’s ochtends. Datzelfde geldt voor uw make-up. Ook die is met een skibril en/of zonnebril op minder zichtbaar dan thuis. En voor wat uw outfit betreft heeft u thuis al bepaald wat de beste “look” op de piste is. U heeft waarschijnlijk maar 1 of hooguit 2 ski-outfits bij u. Dus ook de keuze wat u aan zult doen is ’s ochtends snel gemaakt. Hoe fijn is dat…?

Ga ook naar de wintersport....!
U ziet het: wintersport is echt een ideale vakantie! Ga ook gezellig met vrienden of de hele familie naar de sneeuw, kom volledig tot rust, geniete van het prachtige landschap met de fraai besneeuwde bergtoppen, de zon, de après-ski en meer…. Wacht niet langer en reserveer snel!