EuroNoord

Wintersport in Selva Gardena 'Wolkenstein' (Italië)

Selva Gardena 'Wolkenstein'

Het dorp Wolkenstein ligt in Südtirol, Italië. De Dolomieten in Zuid-Tirol, aan de zonnige kant van de Alpen, bieden vele mogelijkheden. Selva is de Italiaanse benaming voor dit mooi skidorp. In Selva is het laatste en kleinste dorp van Val Gardena. Dit is een vnl. duitstalige deel van Italië. Een streek die erg populair is. Wolkenstein is van de drie plaatsen in Val Gardena het kleinste, maar biedt de beste skimogelijkheden. Het hoogst gelegen dorp van Val Gardena ligt aan de voet van de Sella Massif, wat prachtige wintersportmogelijkheden geeft. Wolkenstein biedt voor de wintersporter vele mogelijkheden. Met de Dolomieten super skipas maar liefst 450 lift opstappunten en 1220 km afdalingen. Een wintersportgebied waar tot in april volop geskied wordt. Liefhebbers van vele skikilometers, verre tochten, overal gezellige berghutten waar u lekker kunt eten.­

 

gardena.jpg gardena2.jpg gardena3.jpg


Verder heeft Wolkenstein het meest bruisende uitgaansleven van de gehele Sella Ronda.  In Wolkenstein zijn talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie, maar ook op cultureel vlak is er tijdens uw wintersportvakantie van alles te doen. Het dorp heeft tientallen restaurants, bars en cafés.

Door de uitstekende ligging is het veelal mogelijk om aan het einde van de dag tot aan de deur van uw accommodatie te skiën. De Weinlokalen en Konditoreien zijn een trefpunt van gezelligheid, maar ook de typisch Oostenrijkse après-ski is in Val Gardena volop te vinden. In de gezellige après-ski bars barst iedere middag het feest los onder het genot van een schnaps of warme wijn. Wolkenstein biedt u een uniek skigebied en dat slecht op 1,5 uur rijden van Innsbruck. Een unieke ervaring wat u zelf een keer moet beleven.

Toon de hotels en details van het gebied

SelvaWolkenstein.jpg

Euronoord Reizen
Lemelerberg 27
2402 ZN Alphen aan den Rijn

Telefoon: +31 (0) 172 46 88 80
Email: reizen@euronoord.nl IBAN-nr:
NL90 RABO 0323 3188 35ANVR SGR Calamiteitenfonds